Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

TPAO Türkiye'nin Kaderini Değiştirecek Seviyeye Gelmiştir"

 

30.7.2008 09:28:42

TPAO Genel Müdür Mehmet Ünsal: "Karadeniz Bölgesinde TPAO Olarak 1 Milyar Dolar Yatırım Yaptık. Türkiye Önümüzdeki 12 Yılda Doğal Gaz Ve Petrol'e 700 Milyar Dolar Ödeme Yapacak. Türkiye 2020 Yılında Kendine Yetecek Kadar Petrol Ve Doğal Gaza Kavuşacak.

 

 

             İHA - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaktlığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Ünsal, TPAO sahalarını yakından tanıma ve denetleme amacı ile geldiği Batman 'da bir basın toplantısı düzenleyerek, TPAO'nun hedeflerini açıkladı. Batman TPAO Kristal Parkta düzenlenen basın toplantısına TPAO Genel Müdür yardımcıları ile TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Coşkun katıldı.
Genel Müdür Mehmet Ünsal, hedeflerinin TPAO'yu eski günlerindeki gibi güçlendirmek olduğunu söyledi. TPAO'nun Türkiye'nin geleceğini değiştirecek noktaya geldiğini ifade eden Genel Müdür Ünsal, Dünya petrolünün yüzde 70'inin Ortadoğu ve hazar denizinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu paydan payını alması için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Genel müdür Ünsal, TPAO'nun önünün açık olduğunu kaydetti.
Bu yıl güneyde 24 kuyu açtıklarını aktaran Genel Müdür Mehmet Ünsal, önümüzdeki yıl bu sayıyı 35 kuyuya çıkarmak istediklerini dile getirdi. TPAO olarak daha büyük projelere imza atmak için yurt dışı ve Karadeniz bölgesinde araştırmalarının devam ettiğini vurgulayan Ünsal, şöyle konuştu: "Karadeniz bölgesinde 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Karadeniz bölgesinde iki Amerikan firması ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Sismik aramalar yapıyoruz. Üç boyutlu filmler çekerek kuyular açacağız. 2010-2015
yılları arasında bu kuyularda petrol üretimi başlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Türkiye'yi bir enerji ülkesi yapmayı hedefliyoruz. TPAO'nun yurt dışındaki yatırımlarında petrol üretimi yurt içindekinden fazla seviye geldi. 1990 yılında başlayan çalışmalarda yurt içindeki petrol üretimi 35 bin varil iken yurt dışında 65 bin varil idi. Bu rakam son yıllarda 100 bin varili geçmiştir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum."
Yurtdışında Libya 'da kuyular açtıkların belirten müdür Mehmet Ünsal, 5 bin 500 metrede yapılan araştırmada çok kaliteli petrol bulunduğunu ve TPAO'nun orada da yabancı şirketler arasında yerini alacağını aktardı. Önümüzdeki 12 yılda Türkiye'nin gaz ve petrol'e olan ihtiyacın 700 milyar dolar olduğunu belirten Genel Müdür Mehmet Ünsal, "Yurt dışı faaliyetlerde yakın çevredeki ülkeler olan İran, Irak, Suriye ve Hazar Denizi gibi yerlerde çalışmaların yapılacağı bu ülkelerde büyük sahalar bulunmaktadır.
Irak Hükümeti daha önce TPAO bünyesinde bulunan TPIC 'i ihale ye girebilecek 35 kişilik listeye almıştı. Ancak bu hata düzeltilerek TPAO hak ettiği yerini aldı. Suriye sınırında mayınlı bölgeler temizlendikten sonra petrol arama faaliyetlerinin yapılacak." dedi.
Son 3 yılda sınırda 25 kuyu açtıklarını bu kuyuların 22 sinde petrol bulunduğu belirten Ünsal, ancak medyanın bunu çok abarttığını sınırda petrol denizi bulundu şeklindeki haberlerin abartılı olduğunu söyledi.
TPAO Genel Müdürü Mehmet Ünsal, Türkiye'nin 2023 yılındaki petrol ve doğal ihtiyacını açıklarken bu ihtiyacın Türkiye'nin kendine yetecek kadar enerjiye sahip bir şekilde karşılanacağını söyledi. 2007 yılında 30 milyon ton olan petrol üretiminin 2020 yılında 40 milyon ton olacağını, doğal gaz ihtiyacının ise 35 milyar metreküpten 55 milyar metre küpe yükseleceğini açıklayan Genel müdür Ünsal, bu ihtiyacın Karadeniz bölgesinde yapılacak büyük yatırımlardan karşılanacağını sözlerine ekledi.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337954

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber